
Šípky majú množstvo vitamínu C. Šípkový čaj je nápoj, ktorý nás ochráni pred nádchou, chrípkou a pred baktériami a vírusmi. Odvar zo šípky dokáže organizmus naštartovať a posilniť. Dodá vám energiu, zvýši obranyschopnosť organizmu, zaženie únavu a považujeme ho za povzbudzujúci zázrak.
Antibakteriálne účinky šípky nás ochránia pred nežiaducimi vonkajšími vplyvmi. Sú požieračmi baktérii, pomáhajú pri hojení rán, zastavujú krvácanie (napr. ďasien a tiež pomáhajú pri bolestiach zubov ), čistia krv, majú protizápalové účinky a pomáhajú pri problémoch s kožou. Ničia pôvodcov rôznych mikrobiálnych zápalov priedušiek.
FARMACEUTICKÁ KVALITA
Návod na prípravu
Na prípravu liečivého čaju nechajte odstáť jednu polievkovú lyžicu (3 g) šípkových plodov v 2,5 deci studenej vody po dobu 5-6 hodín, potom preceďte. Nepoužívajte kovové sitko. Nezalievajte horúcou vodou ani nevarte, pretože vitamín C sa vplyvom tepla odbúrava.
Zloženie: Ruža šípová (Rosae pseudofructus)
Skladovanie: Skladujte na chladnom, tmavom a suchom mieste.
Výrobca: Mecsek - Drog Kft. - HUN