Reformovaná kuchyňa používa karobový prášok ako náhradu kakaa. Má farbu a chuť podobnú kakau. Je mierne sladší ako kakao ale neobsahuje teobromín, čo čo ovplyvňuje závislosť od čokolády Karobový prášok sa vyrába pomletím plodov (strukov zbavených semien) stromu rohovník obyčajný (lat. Ceratonia siliqua). Plody stromu sa nazývajú aj ako svätojánsky chlieb.
Hmotnosť: 250 g
Zloženie:
karobový prášok
Výživová hodnota v 100 g výrobku:
Energia: 1217 kJ / 292 kcal
Bielkoviny: 4,3 g
Saharidy: 45,3 g z toho cukor: 36,7 g
Tuk: 0,6, z toho nasýtené: 0 g
Soľ: 0 g
Skladovanie: Skladujte na chladnom a suchom mieste
Krajina pôvodu: Španielsko