
Tapiové perličky škrobu sa vyrába z bielej dužiny koreňa manioku jedlého. Tapioca perly majú v zdravej bezlepkovej kuchyni široké využitie od zvláčnenie cesta, k zahusťovanie až k výrobe dezertov a pudingov, spestrenie nápojov a čajov.Tapioka je bielej farby a má neutrálnu chuť. Má silnú gélovaciu schopnosť, preto sa používa ako zahusťovadlo do sladkých i slaných potravín. V Thajsku, napríklad pridaním kokosové mlieka k manioku pripravujú z nej puding.
VEGAN
Použitie: Guľôčky, ktoré potrebujeme pred použitím zmäkčiť namáčaním (podobne ako strukoviny), sú často používanými v severnej Afrike a v kuchyni východnej Ázie, hlavne pri príprave sladkých jedál. Guľôčky namáčaním zväčšia objem asi jedennásobne, čo treba zohľadniť pri vyčlenenom množstve na konkrétny recept.
Výživová hodnota v 100g výrobku:
- Energia: 1485 KJ / 350 kcal
- Bielkoviny: 0,5 g
- Sacharidy: 86 g z toho cukor 0,5 g
- Tuky: 0,5 g z toho nasýtené 0,1 g
- Soľ: 0,1 g
Zloženie: 100% tapiokový škrob
Skladovať: v suchej a chladnej miestnosti
Krajiny pôvodu: Thaisko